Rybízový sirup
26. 7. 2009
Rybízový sirup. Potřebujeme rybíz černý nebo červený, cukr, kyselinu citronovou. Postup přípravy: Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak procedíme, odměříme a dáme do větší nádoby. Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,5 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu. Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí. Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové. Já jsem smíchala rybíz a maliny a je výborný!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář