Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníčky ihned měkké

9. 1. 2010

Perníky

5 vajec, ½ kg mletého cukru, 3 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody – třít v míse nebo mixéru

přidat 8 polévkových lžic vlažného medu, znovu třít

postupně přidávat 75 dkg hladké mouky, řádně promíchat, nechat přes noc zakryté vlhkou utěrkou.

Na pomoučeném vále rozválet asi ½ cm a vykrajovat formičkami, péct na pečicím papíře, v horké troubě asi 10 – 15 min (jak se nafouknou a začnou hnědnout).Ihned po vyjmutí z trouby natírat rozšlehaným vajíčkem.

Hmota na zdobení

1 bílek, mletý cukr (20 - 30 dkg), citronová šťáva – šlehat do husta. Jestli se poleva roztéká, přidat cukr.

 

Perníčky uložte do krabice a do igelitu, aby neztvrdly.